Reka Drina

Reka Drina je po mnogo čemu jedinstvena i pruža mogućnosti za razvitak retkih i veoma traženih vidova turizma.

Drina pruža izvanredne mogućnosti za razvoj sportova na vodi i ribolovnog turizma. Na Drini se zadnjih godina održava Drinska regata, kojia je sve popularnija. Drina je na jednom delu kod Banje Koviljače uređena u plažu (tzv. Žićina plaža), koja je veoma posećena u letnjim mesecima. Organizuju se razna takmičenja u sportovima na vodi, kao i splavarenje Drinom.

Planina Gučevo

Planina Gučevo udaljena je od Loznica od 16 km. Gučevo je najniža od svih podrinjsko-valjevskih planina (Crni vrh 779 m). Prekrivena je šumom. Obiluje biljnim i životinjskim vrstama, kao i izvorima bistre vode. Na Crnom vrhu je podignuta spomen kosturnica iz Prvog Svetskog rata. Oko spomenika je urađen vidikovac sa kojeg se pruža prelep pogled na reku Drinu, Mačvu, Semberiju...

Spoj netaknute prirode, prijatnog ambijenta, čistog vazduha i kvalitetna turistička ponuda, blizina reke Drine i Banje Koviljače, pružaju idealne uslove za razvoj sportsko rekreativnog, eksurzivnog i izletničkog turizma. Planina je atrkativna tokom cele godine .