Legenda o masaži

O masaži

Masaža predstavlja osnovnu tehniku lečenja ili opuštanja organizma, kako fizički tako i duhovno. Gledano sa fiziološkog ili mehaničkog aspekta masaža poboljšava cirkulaciju i povećava lubrikaciju među mišićnim vlaknima i na taj način omogućava optimalnu pokretljivost samog mišića. Poboljšanjem cirkulacije hranljive materije lakše i brže dolaze do ćelija mišića, a toksini se izbacuju.

Masaža nam pomaže da postanemo svesni svog tela i njegovih vrednosti, ona nije stvar prestiža ,već stvar potrebe. Po preporuci stručnjaka na masažu bi trebalo odlaziti jednom do dva puta nedeljno.

Legenda o masaži

Legenda kaže da je u Japanu živela jedna lepa devojka po imenu Shia Tsu. Ona se nije dobro slagala sa svojom svekrvom, koja je bila ljubomorna na nju jer joj je otela sina, ali i zbog njene mladosti i lepote.

Jednog dana mlada Shia Tsu krenula je po savetu šumu,kod starog mudraca. Ispričala mu je šta je muči i zatražila je od njega otrov, kojim bi otrovala svekrvu. Mudrac joj je dao otrov, koji će delovati za tri meseca i dao joj je sledeći savet: Sipaj joj dve kapljice otrova u šolju čaja svaki dan. Pazi da niko ništa ne posumnja. Posle čaja je izmasiraj. Posle tri meseca će umreti a da niko ne posumnja na tebe.

Shia Tsu ode kući i već sledećeg dana krene sa ostvarivanjem plana. Dade joj čaj a posle je izmasira. I tako je bilo dan za danom. U međuvremenu došlo je do izvesne promene. Snaha i svekrva se kroz razgovor se bolje upoznaše, i ne samo da su prestale da budu rivalke već se i sprijateljiše. Ritual sa čajem i masažom se svakodnevno nastavljao. Sve do poslednje kapljice, kada snaha shvati da njena svekrva nije toliko loša i da je u pitanju bila samo jedna loša navika, koja se izgubila.

Devojka ode do mudraca i uzbuđeno mu saopšti: Ne znam šta se dogodilo, radila sam ono što ste mi rekli svaki dan, a ona umesto da propada i umire, postala je dobra i ljubazna. Sada ne želim da umre! Mnogo bi mi nedostajala! Starac se nasmejao i rekao joj: To što se desilo je prirodno. To što sam ti dao u bočici nije bio otrov već ružina vodica. Masaža je bilo to što vam je pomoglo.

Shia Tsu je bila toliko oduševljena moćima masaže da ju je raširila celim svetom.

Autor: Jelena

Maja

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Beatae iusto hic neque quam, sapiente eligendi adipisci porro, odio incidunt, asperiores illum earum natus reprehenderit quo atque aspernatur commodi, cumque deleniti!Placeat a et at vero esse, dolores eveniet deserunt molestias laboriosam. Consequuntur earum ad cumque voluptatem sunt quas velit molestiae sit sapiente aspernatur ipsam nobis, odit animi non consequatur quae.