Sportski turizam

Banja Koviljača i Hotel Royal Spa su idealno mesto za pripreme sportskih ekipa. Odlični uslovi smeštaja, ishrane i relaksacije u hotelu i neposredna blizina sportskih objekata: sportska hala, travnati fudbalski teren, otvoreni kosarkaski, rukometni i teren za mali fudbal (beton), tereni za tenis (šljaka) kao i trim staza u bukovoj šumi pružaju sportistima idealne uslove.

Sportska hala Osnovne škole u Banji Koviljači nalazi se na 500m od hotela. To je novosagrađen objekat za sve dvoranske sportove (rukomet, košarka, odbojka...) sa parketnom podlogom, klimatizacijom i tribinama za gledaoce. Pored hale su otvoreni betonski tereni.

Fudbalski teren fudbalskog kluba Gučevo nalazi se na 300m od hotela i osim fudbala pogodan je i za ostale sportove na travi (softbol npr.) kao i za fizičke pripreme ostalih sportista.

Teniski tereni na šljaci nalaze se na nekoiliko mesta u blizini hotela i Banje Koviljače.


Trim staza se nalazi na 250m od hotela. Staza vodi kroz sumu i uz svez vazduh, ravne delove i uspone staza je idealna za dodatni kondicioni trening svih sportskih ekipa.

Planina Gučevo, u čijem se podnožju nalazi Banja Koviljača, nalazi se na nadmorskoj visini od 779m. Banja je udaljena 10 km od vrha planine i zahvaljujuci njoj okruzena je sumom i cistim planinskim vazduhom. Na vrhu planine nalaze se košarkaski i teren za mali fudbal (beton).

Reka Drina protiče na par kilometara od hotela i sa svojim šljunkovitim plažama i bistro zelenom vodom je idealno mesto za letnji predah za vreme priprema.

Hotel Royal Spa svojom ponudom i sadrzajem u potpunosti zadovoljava potrebe sportskih ekipa. 48 komforno opremljenih soba (svaka soba poseduje klima uredjaj, mini bar, sef, fen, LCD TV, telefon) nudi sportistima sve potrebne uslove za njihov savrsen odmor.

Royal wellness sportistima nudi trenutke opustanja u bazenu, saunama i đakuziju, kao i usluge vrhunskih fizioterapeuta. Tu je i fitness sala za dodatne treningena raznim spravama.

Kongresni centar koji je potpuno pokriven audio i video opremom je mesto u kome sportske ekipe odrzavaju svoje zajednicke sastanke i analiziraju snimke utakmica.

Hotelska kuhinja je u potpunosti prilagođena spremanju hrane po pravilniku ishrane sportskih ekipa.

Specijalna bolnica Banja Koviljača je vrhunska zdravstvena ustanova za lečenje sportskih povreda najsavremenijim aparatima i metodama, ali i prirodnim faktorom – sumporovitom vodom i blatom po čemu je najbolja u ovom delu Evrope. Nalazi se u neposrednoj blizini hotela i u njoj se povređeni sportisti mogu brzo oporaviti.Neke od sporskih ekipa koje su već boravile u hotelu Royal Spa su:
Rukometna reprezentacija Srbije, košarkaška juniorska reprezentacija Srbije, Kosarkaska kadetska reprezentacija Srbije, Soft Bol kadetska reprezentacija Srbije, Košarkaške juniorske reprezentacije Francuske i Grčke, košarkaške kadetske reprezentacije Turske, Slovenije i Švajcarske, ženski rukometni klub Vojvodina.